Konyhatündér

Ingázó szakács

Mégszerkesztés alatt.                                     


                                   ZELLERSALÁTA

A zellergumót megtisztitjuk, megmossuk, hullámos élű késsel vékonyra szeleteljük, és sós, citromos vizben puhára főzzük. Arra ügyelünk, hogy a szeletek ne legyenek túl puhák, mert akkor a zeller a salátaecetben szétesik. A puhára főzött zellerszeleteket leszűrjük, és salátaecetet öntünk rá. Együtt hűtjük le, majd hűtőbe helyezzük. Előhűtött üvegtányérra tálaljuk, tetejét meghintjük törött borssal, meglocsoljuk étolajjal, vagy szezám olajjal.

                                       Céklasaláta

A cékla gyökerét nem szabad levágni, mert főzés közben kifőnek a szinanyagok. A céklát jól megmossuk, és bő vizben puhára főzzük. Ha a cékla megfőtt, leszűrjük, hideg vizzel leöblitjük, meghámozzuk. Hullámos élű késsel szeletekre vágjuk, és előhűtött salátaecetbe helyezzük. Köménymaggal és reszelt tormával izesitjük. Jól lehűtjük. Majd előhűtött üvegtáyéron tálaljuk. Tálaláskor pedig tehetünk a tetejére egy kevés frissen reszelt tormát.

                                           Csirágsaláta

Kelvirágsaláta.

Só, 0,03kg  Kapribogyó 0,06kg  Cukor 0,08kg

Csemegeuborka 0,08kg   Petrezselyemzöld 1 csomó

Vöröshagyma 0,04kg Metélőhagyma 1 csomó Olaj 0,08 kg

Tárkony 0,04kg Törött bors 0,005kg.

A megtisztitott és kötegbe kötött csirágot sós, citromos vizben puhára főzzük. Két centiméteres darabokra vágjuk, izlésesen üvegtánérra rendezzük, és meglocsoljuk finomfüves dresszinggel.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 3
Heti: 16
Havi: 15
Össz.: 11 172

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Konyhatündér - © 2008 - 2024 - konyhatunder.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »