Szerkesztés alatt
Francia öntet.
Tojás 5db Ecet (10%-os) 0,05l, Olaj 0,10l, Mustár 0,05kg
Törött bors 0,005kg Metélőhagyma 1 csomó.
Petrezselyemzöld 1 csomó.
A főtt, áttört tojássárgáját, ecet, olaj,mustár, törött bors, finomra vágott metélőhagyma és petrezselyemzöld keverékéből készül, izlés szerint. Mindent jól összekeverünk. Hűtűben tároljuk felhasználásig.
Márványsajtos öntett.
Márványsajt 0,25kg Olaj 0,10kg Citrom 1db Só 0,01kg
Törött bors 0,005kg Borecet (5%-os) 0,101
Áttört márvány sajtból készült. A sajthoz egy kevés olajat,citromlevet, borecet,sót , és törött borsot keverünk. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
Finomfüves öntet
Ecetes uborka 0,15kg Vöröshagyma 0,05kg Tárkonylevél 0,03kg
Petrezselemzöld 1 csomó Kapribogyó 0,08 kg Metélőhagyma 1 csomó
Borecet (10%-os)0,08l Olai 0,10l Viz 0,201
Ecetes uborkát, vöröshagymát, tárkonylevelet, petrezselmezöldet, kapribogyót, metélőhagymát finomra vágunk, és borecetet,olajat,valamint törött borsot keverünk hozzá. Hűtőben tároljuk felhasználásig.